Τετάρτη, Ιανουάριος 30, 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΟΙ Νο 3

Μαρκόπουλο, 30 Ιανουαρίου 2008
Αρ. Πρωτ. 129

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ:
? Με ανακοίνωσή της στα τέλη Ιανουαρίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας ενημερώνει τις Εθνικές Ομοσπονδίες ότι ιππείς και άλογα, πρέπει να ανανεώνουν κάθε χρόνο την εγγραφή τους στο μητρώο της, για να μπορούν να συμμετέχουν σε Διεθνείς Αγώνες οποιουδήποτε ιππικού αθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακυρώνεται η συμμετοχή τους. Υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά, λοιπόν, ότι οι αθλητές, που λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς αγώνες, οφείλουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ να πληρώνουν στην ΕΟΙ 110 ευρώ για τη δική τους εγγραφή και 10 ευρώ για κάθε άλογο τους, που λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες. Μπορείτε να καταθέτετε τα χρήματα στην:

ALPHA BANK (πάντα με αιτιολογία το όνομα του αθλητή)
26900 2002 00 438 - IBAN GR 1901 4026 9026900 2002 000 438
και για καταθέσεις από το εξωτερικό BIC - CRBAGRAAXXX

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ LEVEL I:
? Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, το διεθνές σεμινάριο προπονητών Level I στο οποίο δίδαξε η Kathy Ann Jacobs. Η Γαλλίδα καθηγήτρια έμεινε ικανοποιημένη από το επίπεδο των Ελλήνων και ξένων προπονητών και παρατηρητών του σεμιναρίου, οι οποίοι με την σειρά τους απόλαυσαν κάθε στιγμή εκπαίδευσής τους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών. Με την ευκαιρία, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους τον κ. Αιμίλιο Μαρτίνη και τους Ιππικούς Ομίλους, ΕΙΟ, ΙΟΒ, ΙΟΚΑΛSG και ΙΟΘΡΑΚ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:
? H Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας ανακοίνωσε μικρές τροποποιήσεις στους κανονισμούς της Υπερπήδησης Εμποδίων, οι οποίοι ισχύουν από 1η Ιανουαρίου 2008. Τα άρθρα και τις αλλαγές θα τις βρείτε στο website της ΕΟΙ www.equestrian.org.gr στις ανακοινώσεις (Ομοσπονδία).

1Η ΑΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ:
? Το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο η 1η ημερίδα της χρονιάς για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού. Συμμετείχαν συνολικά 52 νέοι ιππείς και αμαζόνες, εκ των οποίων οι 22 απέκτησαν την άδεια για την Υπερπήδηση Εμποδίων και οι 22 την άδεια για την Ιππική Δεξιοτεχνία.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 2008:
? Η ΕΟΙ, μετά από συζητήσεις, ήρθε σε συμφωνία με ομάδα τεσσάρων γνωστών διεθνών σχεδιαστών διαδρομών, η οποία ανέλαβε να σχεδιάζει τις διαδρομές στους σημαντικούς Εθνικούς και Διεθνείς αγώνες για το 2008. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο διάσημος, Γερμανός Olaf Petersen, ο οποίος ήταν ο σχεδιαστής διαδρομών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στην Ομάδα ανήκουν επίσης ο Olaf Petersen Junior, ο οποίος σχεδιάζει διαδρομές σε μεγάλους διεθνείς αγώνες, ανάμεσά τους το «Winter Equestrian Festival» στο Wellington στη Φλόριντα, ο επίσης Γερμανός Dieter Heinz και ο Πολωνός Lucasz Jankowski, οι οποίοι εργάζονται ως σχεδιαστές διαδρομών σε πολλούς σημαντικούς διεθνείς αγώνες και Παγκόσμια Κύπελλα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΟΙ:
? Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 η ΕΟΙ διοργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Δημητρίου Βικέλα 52, Χαλάνδρι) την ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στην οποία είστε όλοι προσκεκλημένοι

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΠΠΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΛΠΟΝΔΙΝΟΥ:
? Η διεθνής αθλήτρια της Ιππικής Αντοχής, Αλέξια Κολπονδίνου, προτίθεται να διοργανώσει σεμινάριο Ιππικής Αντοχής, το οποίο θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στα τέλη του Μάρτη στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Στο σεμινάριο αυτό, το οποίο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη, θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαζί με τα άλογά τους. Η προτεινόμενη ημερομηνία είναι το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου. Περαιτέρω πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ:
? Η ΕΟΙ έχει λάβει τις ακόλουθες προσκλήσεις για τους παρακάτω διεθνείς αγώνες:
1. CSI & CDI Stadl Paura Αυστρία / Μάρτιος 2008
2. CSI2* 7-9 Μαρτίου και CSI3* 14 -16 Μαρτίου στο Busto Arsizio Ιταλία www.etrea.it

3. CDI3* La Mandria Ιταλία / 11 ? 13 Απριλίου 2008
4. CDIJY Portogruaro Ιταλία / 9 ? 11 Μαΐου 2008
Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε με την κα Χουχουλή στο τηλ. 22990 49727 ή στο email eoi@ath.forthnet.gr .

Για παρατηρήσεις και επικοινωνία στο email: press@equestrian.org.gr ή στο fax. 22990 49413.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΟΙ Νο 2

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΡΙΤΩΝ:
? Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο το διεθνές σεμινάριο κριτών, στο οποίο δίδαξε ο Σλοβάκος κριτής Peter Herchel. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 18 και 19 Ιανουαρίου στο σεμινάριο συμμετείχαν 6 διεθνείς κριτές και 3 σχεδιαστές διαδρομών, ενώ στο σεμινάριο του Σαββάτου και της Κυριακής, 19 και 20 Ιανουαρίου πήραν μέρος 12 Εθνικοί κριτές της Υπερπήδησης Εμποδίων. Οι κριτές έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από αυτά που διδάχτηκαν, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση που έγινε σχετικά με περιστατικά ? υποθέσεις που έχουν συμβεί σε διεθνείς αγώνες και δεν προβλέπονται από τους κανονισμούς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
? Ο Α' Αντιπρόεδρος κος Τάσος Δεληβοριάς και ο Γ. Γραμματέας κος Γιώργος Δενδρινός θα εκπροσωπήσουν την Ομοσπονδία στη συνάντηση του Group I & II της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας, που θα γίνει στο Τελ Αβιβ του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Μαρτίου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ LEVEL I & II:
? Όπως ήδη γνωρίζετε, αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας το διεθνές σεμινάριο προπονητών Level 1 με τη συμμετοχή 14 Ελλήνων και ξένων προπονητών, στο οποίο θα διδάξει η Γαλλίδα Kathy Jacobs. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας προτίθεται μέσα στον επόμενο χρόνο να διοργανώσει δεύτερο σεμινάριο προπονητών Level I, στο οποίο να πάρουν μέρος και οι υπόλοιποι Έλληνες προπονητές, που δεν κατάφεραν να συμμετέχουν φέτος λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Επιπλέον η ΕΟΙ έχει ζητήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας να ορίσει ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του διεθνούς σεμιναρίου προπονητών Level II, που θα γίνει επίσης στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Επίσης η ΕΟΙ θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε οι Έλληνες προπονητές να παρακολουθούν συχνά αντίστοιχα σεμινάρια στο εξωτερικό.


ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ:
? Όπως αποφάσισε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, μετά από συνάντηση με το Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, στο πρόγραμμα των αγώνων Ιππικής Δεξιοτεχνίας στις μεγάλες φετινές Εθνικές διοργανώσεις θα ενταχθούν και κατηγορίες για άτομα με αναπηρία. Αυτό πιθανόν να γίνει στον Τελικό Πρωταθλήματος και τους Πανελληνίους Αγώνες.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ? ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΦ/ΝΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
? Όπως ήδη γνωρίζετε, από το 2009 ένας έφηβος ή νεαρός ιππέας που επιθυμεί να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων θα πρέπει να έχει επιτύχει κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές, οι οποίες αναλύονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 3 του κεφαλαίου ΙΙΙ των κανονισμών της Υπερπήδησης Εμποδίων της FEI. Το αίτημα της ΕΟΙ, για διεξαγωγή προκριματικού αγώνα με την παρουσία τεχνικού επιτετραμμένου της FEI στην αντίστοιχη χώρα των αθλητών, εφήβων και νεαρών ιππέων, που δεν είχαν την ευκαιρία να επιτύχουν τις ελάχιστες προδιαγραφές κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, έγινε δεκτό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ:
? Η ΕΟΙ έχει λάβει τις ακόλουθες προσκλήσεις για τους παρακάτω διεθνείς αγώνες:
1. CSI 2* Truccazzano Ιταλία / 22 - 24 Φεβρουαρίου,

www.lescuderiedellendoro.it

2. CSI4*-W Wellington ΗΠΑ /12 ? 14 Μαρτίου, www.equestriansport.com
3. CDI3*/CDIY/CDIJ Wayne ΗΠΑ / 16 ? 18 Μαρτίου, www.dressageshowinfo.com
4. CSIJYP-A Neustadt Αυστρία / 28 ? 30 Μαρτίου
5. CSI2* CSI-CH/J-B CSI-Am ?B Linz Αυστρία /10-13 Απριλίου & 24 ? 27 Απριλίου, www.linzerpferdefestival.at
Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείτε με την κα Χουχουλή στο τηλ. 22990 49727 ή στο email eoi@ath.forthnet.gr

Για παρατηρήσεις και επικοινωνία στο email: press@equestrian.org.gr ή στο fax. 22990 49413.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2008

Δελτίο Τύπου ΕΟΙ - Αποτελεσματα Dressage

Με επιτυχία και πέντε πρωταγωνίστριες

Ο ηλιόλουστος καιρός του Σαββατοκύριακου συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία
που σημείωσαν οι 1οι αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας της νέας αγωνιστικής
περιόδου, που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Μεσογείων.
Οι συμμετοχές ήταν πολλές, ο συναγωνισμός μεγάλος, ενώ πρωταγωνίστησαν πέντε
αμαζόνες, που έκαναν από δύο νίκες στα συνολικά 17 αγωνίσματα των δύο
ημερών.
Η Αμαριλλίς Γουνανδρή και ο Elkan αναδείχθηκαν νικητές στα δύο αγωνίσματα
αρχαρίων και CH Preliminary της Κατηγορίας Παίδων με 72% και 63,33%
αντίστοιχα. Η Έλλη Μάρτιν και ο Avangard ήταν πρώτοι στα δύο αγωνίσματα
Ενηλίκων, CH Individual και CH Team με ποσοστά 64,56% και 65,27%. Η
Αναστασία Βερούτη με τον Davidoff S πρώτευσε στα δύο αγωνίσματα των εφήβων,
J Team και J Individual, με ποσοστά 65,83% και 65,92%. Η Χαρά Πουλή και ο
Wandango 14 ήταν πρώτοι στα αγωνίσματα Inter I και Prix St George με ποσοστά
63,75% και 64,33%. Τέλος, η Ελένη Μυράτ και ο Hitrol ήταν στην 1η θέση των
δύο αγωνισμάτων Grand Prix και Grand Prix Special με ποσοστά αντίστοιχα
61,18% και 63%.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα εξής:
Αγώνισμα Αρχαρίων
1.Α. Γουλανδρή - Elkan - ΙΟΒ - 72%, 2. Μ. Παντελίδου - Lenardi - ΙΟΚΑΛSG -
71%, 3. Ν. Otto - Diego Explenditor - ΙΟΜ - 68%

Αγώνισμα CH Individual
1.Ε. Ιμιρζιάδη - Altis - ΙΠΟΕΙΡ - 66%, 2. Λ. Μαρτίνη - Balans - ΙΟΑ -
65,33%, 3. Ε. Ιμιρζιάδη - Graffiti 35 - ΙΠΟΕΙΡ - 63,33%

Αγώνισμα CH Individual - Ενηλίκων
1.Ε. Μάρτιν - Avangard - ΙΟΚΕΝ - 64,56%, 2. Α. Καραγεώργου - Marshal -
ΙΠΟΕΙΡ - 63,44%, 3. Ε. Σακελλαρίδη - Guiness 32 - ΕΙΟ - 63,22%


Αγώνισμα CH Team
1.Λ. Μαρτίνη - Balans - ΙΟΑ - 63,98%, 2. Ε. Ιμιρζιάδη - Altis - ΙΠΟΕΙΡ -
63,66%, 3. Ε. Ιμιρζιάδη - Graffiti 65 - ΙΠΟΕΙΡ - 63,12%

Αγώνισμα CH Team - Ενηλίκων
1. Ε. Μάρτιν - Avangard - ΙΟΚΕΝ - 65,27%, 2. Α. Καραγεώργου - Marshal -
ΙΠΟΕΙΡ - 63,66%, 3. Ε. Σακελλαρίδη - Guiness 32 - ΕΙΟ - 61,29%

Αγώνισμα CH Preliminary - Παίδων
1.Α. Γουλανδρή - Elkan - ΙΟΒ - 63,33%, 2. Α. Ταχιάτη - Dansk - ΙΟΒΟΠ - 62%,
3. Ε. Ιμιρζιάδη - Babosa - ΙΠΟΕΙΡ - 60,53%

Αγώνισμα CH Preliminary - Ενηλίκων
1.Χ. Γεωργίου - Dance for Pleasure - ΑΙΟΑ - 67,33%, 2. Ν. Σίγκας -
Donizetti - ΙΟΒ - 65,60%, 3 . F. Amman - Star Chaff - ΙΟΜ - 65,07%

Αγώνισμα Novice
1.Δ. Μασσάρου - Moet Chandon - ΑΙΟΑ - 65,43%, 2. Ε. Σακελλαρίδη - Guiness
32 - ΕΙΟ - 61,23%, 3. Ε. Παναγιωτοπούλου - Udo - ΙΟΒ - 61,23%

Αγώνισμα J Team
1.Α. Βερούτη - Davidoff S - ΙΟΒ - 65,83%, 2. Χ. Πουλή - Wandango 14 -
ΙΟΒΟΠ - 65,17%, 3. Α. Σκλαβούνου - Dynastie - IOB - 64%

Αγώνισμα J Individual
1.A. Βερούτη - Davidoff S - ΙΟΒ - 65,92%, 2. Α. Σκλαβούνου - Dynastie -
ΙΟΒ - 65,67%, 3. Χ. Πουλή - Wandango 14 - ΙΟΒΟΠ - 64,42%

Αγώνισμα Advanced
1.Μ. Βρετού - Ramazotti L - ΙΟΒ - 62,48%, 2. Α.Μ. Παπαγιαννάκου - Laousse -
ΙΑΟΦ - 61,33%, 3. Ε. Σακελλαρίδη - Guiness 32 - ΕΙΟ - 60,86%

Αγώνισμα Inter I
1. Χ. Πουλή - Wandango 14 - ΙΟΒΟΠ - 63,75%, 2. Ε. Μυράτ - Lahmar
Gravvaenge - ΕΙΟ - 62,17%, 3. E. Μυράτ - Indy - ΕΙΟ - 61%

Αγώνισμα Prix St George
1.Χ. Πουλή - Wandango 14 - ΙΟΒΟΠ - 64,33%, 2. Ε. Μυράτ - Lahmar Gravvaenge -
ΕΙΟ - 64,33%, 3. Ε. Μυράτ - Indy - ΕΙΟ - 63,83%

Αγώνισμα Individual Prix St George
1.Α. Εμμανουήλ - Nostradamus - ΙΟΒ - 63,25%, 2. Α. Εμμανουήλ - Tanzmeister
II - ΙΟΒ - 61,17%
Αγώνισμα YR Team
1.Α. Εμμανουήλ - Nostradamus - ΙΟΒ - 62,52%

Αγώνισμα Grand Prix
1.Ε. Μυράτ - Cosmote Hitrol - ΕΙΟ - 61,18%, 2. Κ. Αστερίου - Liman - ΙΟΒ -
60,49%

Αγώνισμα Grand Prix Special
1.Ε. Μυράτ - Cosmote Hitrol - ΕΙΟ - 63%, 2. Κ. Αστερίου - Liman - ΙΟΒ -
62,47%

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Παρασκευή, Ιανουάριος 18, 2008

Ενημέρωση από τον ΣΕΙΕ

Καλή Χρονιά σε όλους και στα άλογά μας, Αθήνα, 18.1.2008

1. Γενική Προκήρυξη και Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2008
Επισυνάπτεται η εγκεκριμένη Γενική Προκήρυξη και Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2008.

Ο ΣΕΙΕ συμφωνεί με το γενικό πνεύμα του κειμένου και τη λογική των 3 tour -
Α, Β και Γ, αλλά διαφώνησε και διαφωνεί ανοιχτά με τις ηλικιακές
υποκατηγορίες, παίδων, εφήβων και ενηλίκων στους αγώνες εκτός των Τελικών.
Αν και σε αυτή την Γενική Προκήρυξη υπάρχουν ακόμα τέτοιου είδους
δεσμευτικές διατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνθήκες (κατά
την άποψη του ΣΕΙΕ), θεωρούμε ότι γενικά έγιναν αρκετά βήματα προς τη σωστή
κατεύθυνση και για το λόγο αυτό ο ΣΕΙΕ θα στηρίξει το πρόγραμμα για όσο
καιρό θα γίνεται σωστή εφαρμογή του.

Οι σωστή εφαρμογή της Γενικής Προκήρυξης και η τήρηση όλων των κανόνων, μαζί
με την αξιοκρατία και ισοτιμία, είναι πλέον ευθύνη και υποχρέωση όλων,
παραγόντων και αθλητών.

Καλή αγωνιστική χρονιά !

2. Φιλικοί Αγώνες ΙΟΤ - Σάββατο, 19 και Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008
Επισυνάπτεται η προκήρυξη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι αθλητές πρέπει να
φορούν την στολή του ομίλου τους. Προσοχή: Κριτές δεν θα υπάρχουν στους
φιλικούς αγώνες, δεδομένου ότι πραγματοποιείται το σεμινάριο κριτών της ΕΟΙ.

3. Πρόταση FEI για σύνθεση ΔΣ των εθνικών ομοσπονδιών
Από τον Πάρη Κουτσογιάννη (ΣΕΙΕ), λάβαμε τη συνημμένη επίσημη πρόταση της
FEI για την ιδανική σύνθεση των ΔΣ των εθνικών ομοσπονδιών. Η πρόταση αυτή
βρίσκεται στην ιστοσελίδα της FEI. Η φιλοσοφία και δομή της διέπονται από
επαγγελματική νοοτροπία και στόχους. Προτείνεται η στελέχωση από
επαγγελματίες ειδικούς στο χώρο, ενώ το πιο σημαντικό για τον ΣΕΙΕ είναι ότι
προτείνεται να υπάρχει και να λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις εκπρόσωπος των
αθλητών. Γίνεται σαφές ότι οι απαιτήσεις της σύγχρονής ιππασίας έχουν
ξεπεράσει τις δυνατότητες των ερασιτεχνών παραγόντων όσον αφορά τη
δραστηριοποίησή τους σε εκτελεστικές θέσεις.
Η FEI προτείνει την προσαρμογή του μοντέλου αυτού, σύμφωνα πάντα με τις
εθνικές νομοθεσίες.
Η FEI δείχνει το μονόδρομο στις εθνικές ομοσπονδίες, ανάμεσά τους και στην
ΕΟΙ και στους παράγοντές της.

4. Newsletter Ιππικού Ομίλου MEGA SPORTS
Μετά τον ΕΙΟ, ακόμα ένας μεγάλος όμιλος, ο Ιππικός Όμιλος MEGA SPORTS
διατηρεί πλέον ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.megasports.gr
Στη σελίδα αυτή, που επιμελείται η Κατερίνα Λυμπέρη (ΣΕΙΕ) υπάρχουν πολλά
ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες, προκηρύξεις, αποτελέσματα και
newsletter, που είναι χρήσιμα για όλους μας.

ΣΕΙΕ

Δευτέρα, Ιανουάριος 14, 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΟΙ Νο 1

Με την ευκαιρία της πρώτης ενημέρωσης της νέας χρονιάς, σας ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και αγωνιστικές διακρίσεις για το 2008. Η παρούσα επιστολή θα λειτουργεί ως ενημερωτικό δελτίο για τους Ιππικούς Ομίλους, τους αθλητές, τους φιλίππους και τους φίλους του αθλήματος της ιππασίας. Για την καλύτερη πληροφόρηση σας και για όσους επιθυμείτε να λαμβάνετε τη συγκεκριμένη ενημέρωση, η οποία θα αποστέλλεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την ΕΟΙ, παρακαλούμε στείλτε μας το email σας στο press@equestrian.org.gr.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ ΕΟΙ:
? Η πρώτη συνεδρίαση του 2008 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΙ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα. Κατ' αρχήν εγκρίθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα και η Γενική Προκήρυξη της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και της Υπερπήδησης Εμποδίων. Το αγωνιστικό κανλενδάρι του 2008 και οι Γενικές Προκηρύξεις των δύο αθλημάτων θα αποσταλούν ταχυδρομικώς και θα αναρτηθούν στο διαδυκτιακό τόπο της ΕΟΙ (www.equestrian.org.gr στις ανακοινώσεις) προς ενημέρωσή σας.

ΆΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΟΥ:
? Θα πραγματοποιηθούν και φέτος τρεις ημερίδες για την απόκτηση Άδειας Ικανότητας Αθλητού. Οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί είναι οι εξής: 1η ημερίδα: 26 Ιανουαρίου 2008 (έχει ήδη αποσταλεί στους Ομίλους η ειδική προκήρυξη), 2η Ημερίδα: 5 Απριλίου & 3η Ημερίδα: 6 Σεπτεμβρίου. Το παράβολο για τη συμμετοχή στην Άδεια Ικανότητας Αθλητού ορίζεται για το 2008 στα 30 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΕΟΙ:
? Η ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΟΙ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι. Ολόκληρη η Ελληνική Ιππασία είναι προσκεκλημένη. Θα αποσταλούν σχετικές προσκλήσεις.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΤΩΝ:
? Νέα Κεντρική Επιτροπή Κριτών ορίστηκε από το Δ.Σ της ΕΟΙ και έχει ως εξής: Πρόεδρος: Ανζέλ Σβορώνου, Μέλη: Μανόλης Στεργίου, Τάσος Αντωνίου, Βαγγέλης Εγγλεζάκης και Χρήστος Σπυρούνης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΡΙΤΩΝ:
? Το σεμινάριο των διεθνών και των εθνικών κριτών υπερπήδησης εμποδίων θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο το τριήμερο 18 ? 20 Ιανουαρίου. Στο σεμινάριο θα διδάξει ο Official International Judge, Σλοβάκος Peter Herchel.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ LEVEL 1:
? Το σεμινάριο προπονητών Level 1, στο οποίο θα διδάξει η Γαλλίδα Kathy Amos Jacobs, θα πραγματοποιηθεί 24 ? 27 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του κλειστού ιπποδρομίου του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Στο σεμινάριο θα λάβουν μέρος 14 προπονητές ως συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 10 προπονητές ως παρατηρητές. Τα ονόματα των συμμετεχόντων, των παρατηρητών και το πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να τα βρείτε στο website της ΕΟΙ, επίσης στις ανακοινώσεις.

Για παρατηρήσεις και επικοινωνία στο email: press@equestrian.org.gr ή στο fax. 22990 49413.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Πέμπτη, Ιανουάριος 10, 2008

Ενημερωση απο τον ΣΕΙΕ

Καλή Χρονιά σε όλους και στα άλογά μας, Αθήνα, 10.1.2008

1. Γενική Προκήρυξη και Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2008
Η Τεχνική Επιτροπή Εμποδίων της ΕΟΙ διαμόρφωσε και κατέθεσε την Τρίτη 8.1
την τελική της πρόταση για τη Γενική Προκήρυξη και Αγωνιστικό Πρόγραμμα
2008, η οποία και εγκρίθηκε χωρίς αλλαγές από το ΔΣ την Τετάρτη, 9.1.
Για τον ΣΕΙΕ αυτή η εξέλιξη έχει τεράστια σημασία και αποτελεί δικαίωση των
θέσεων και της υπεύθυνης στάσης του.

Το οριστικό εγκεκριμένο κείμενο θα ανακοινωθεί πρώτα επισήμως από την ΕΟΙ.
Αμέσως μετά θα σας το στείλουμε μέσω του newsletter (πληροφοριακά, οι πρώτοι
αγώνες ανάπτυξης έχουν οριστεί για το σαββατοκύριακο 2 και 3 Φεβρουαρίου).
Ως πρώτη γενική εκτίμηση για τη Γενική Προκήρυξη αλλά και τη διαδικασία
έγκρισής της, ο ΣΕΙΕ σημειώνει τα εξής:

- τελικά ακολουθήθηκε η νόμιμη και τυπική διαδικασία, παρά τις μεμονωμένες
προσπάθειες παράκαμψης της,

- η νέα Γενική Προκήρυξη και Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2008 εισάγουν, επιτέλους
μετά από χρόνια, καινοτομίες δίνοντας φρεσκάδα στους αγώνες και καθιστώντας
σύγχρονη και ελκυστική την εγχώρια αγωνιστική δραστηριότητα,

- η νέα Γενική Προκήρυξη και Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2008 βασίστηκε στις
επίσημες προτάσεις και ιδέες του ΣΕΙΕ :

α) για ελεύθερους αγώνες υψηλών κατηγοριών χωρισμένους σε Tour ανάλογα με τα
ύψη (μάλιστα η ίδια λογική ακολουθήθηκε και από τις Περιφέρειες και για τους
αγώνες ανάπτυξης), και

β) για βαθμολογία μόνο από τις κατηγορίες της τελευταίας ημέρας του κάθε
αγώνα με Tour, και καθιέρωση για πρώτη φορά ενός ετήσιου επάθλου
«Ομοσπονδίας», παρόμοιου στη λογική με την πρόταση του ΣΕΙΕ για το «Έπαθλο
Μπενά»,

- οι εθνικοί αγώνες γίνονται μόνο στις καλύτερες εγκαταστάσεις, και μάλιστα
ένας ορίστηκε να γίνει και στο 90x90 γρασίδι στο Μαρκόπουλο (μακάρι
αντίστοιχη απόφαση να πάρουν και οι Περιφέρειες για τους αγώνες Ανάπτυξης),

- συνεχίζεται (μετά το 2007) η γενική έμφαση στις Εθνικές ομάδες και στην
οργάνωσή τους με μακροπρόθεσμο ορίζοντα,

Συγχαρητήρια στο ΔΣ που τήρησε τους κανονισμούς και αποφάσεις του και
ανάγκασε όλους να πειθαρχήσουν σε αυτούς. Με αυτό τον τρόπο οι αποφάσεις του
είναι σεβαστές και αποδεκτές από όλους. Μπράβο και σε όσους τελικά
αντιλήφθηκαν τις σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες της Ελληνικής ιππασίας και
άλλαξαν την αρχική τους στάση και απόψεις.

Η καλή αρχή έγινε. Όμως πιο δύσκολη ακόμα είναι η σωστή υλοποίηση και
εφαρμογή της Γενικής Προκήρυξης και Αγωνιστικού Προγράμματος 2008. Στο
παρελθόν πολλές καλές αποφάσεις και προθέσεις εφαρμόστηκαν με λάθος τρόπο
και απαξιώθηκαν εξαιτίας συμφερόντων και κακών παραγόντων. Όπως στη φάση της
έγκρισης, το ΔΣ πρέπει να δείξει την ίδια ευθύνη και οξυδέρκεια καθ' όλη τη
διάρκεια του 2008 κατά την εφαρμογή της Γενικής Προκήρυξης ελέγχοντας και
πειθαρχώντας εμάς τους αθλητές, αλλά κυρίως τους επιρρεπείς παράγοντες. Ο
ΣΕΙΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται και τα μέλη του παραμένουν πάντα στη
διάθεση της ΕΟΙ για ότι χρειαστεί.

Ο ΣΕΙΕ εξ αρχής είχε δηλώσει ότι το θέμα Γενικής Προκήρυξης και Αγωνιστικού
Προγράμματος 2008 αποτελούσε την πιο σημαντική προτεραιότητά του για αυτή
την χρονιά, γιατί έπρεπε απαραιτήτως να βελτιωθούν οι εντός Ελλάδος
αγωνιστικές συνθήκες για τους ιππείς και άλογα όλων των κατηγοριών. Ο ΣΕΙΕ
οργανώθηκε νωρίς, κινητοποίησε όλα τα μέλη του και κατέθεσε εγκαίρως
προτάσεις. Μέσω των εκπροσώπων του, δούλεψε σκληρά και συνεργάστηκε με όλους
παραμένοντας στα αρμόδια όργανα ανεξαρτήτως συνθηκών και προσώπων.
Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του ΣΕΙΕ, αλλά κυρίως στους επίσημους
εκπροσώπους μας, Τόλη Χατζηαργύρη (ΔΣ της ΕΟΙ) και Σταύρο Γεωργόπουλο, Νίκο
Λοράνδο και Γιούρι Κερμέντι (Τεχνική Επιτροπή Εμποδίων), που συνέβαλαν τα
μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια. Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους !

2. Φιλικοί Αγώνες ΙΟΤ - Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2008
Όπως μας πληροφόρησε ο Πάρης Κουτσογιάννης (ΣΕΙΕ) ο ΙΟΤ διοργανώνει το
Σάββατο, 19.1.2008, φιλικούς αγώνες υπερπήδησης εμποδίων. Υπάρχει περίπτωση
οι αγώνες να είναι διήμεροι. Στις επόμενες μέρες θα αποσταλεί προκήρυξη.
Η FEI δείχνει το μονόδρομο στις εθνικές ομοσπονδίες, ανάμεσά τους και στην
ΕΟΙ και στους παράγοντές της.

3. Πάρτυ
Το Σάββατο, 12.1.2008, στις 22:30, γίνεται πάρτυ στις εγκαταστάσεις του
Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Αθηνών (Χριστίνα Γεωργίου - ΣΕΙΕ) στο Τατόϊ. (βλ.
συνημμένη πρόσκληση). Το πάρτυ είναι για ειδικό σκοπό και όλοι είναι
ευπρόσδεκτοι.

ΣΕΙΕ