Δευτέρα, Μάϊος 10, 2010

Πρωταθλητές Εμποδίων 2010

Δενδρινού, Ασημάκης, Φούντα & Θεοφανοπούλου


Με τον κόσμο να χειροκροτεί τους Πρωταθλητές Ελλάδας Υπερπήδησης Εμποδίων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Τελικός Αγώνας Πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Για τρίτη φορά στην καριέρα της αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ενηλίκων η Ελίνα Δενδρινού με τον Liberty, αφού με τη σημερινή της εντυπωσιακή νίκη πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με συνολικά 160 βαθμούς. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η Hannah Μυτιληναίου με τον Last Chance με 149 βαθμούς και τρίτη Πρωταθλήτρια με μόλις ένα βαθμό λιγότερο η Καρίνα Κυπραίου με την Penny Lane X του ΙΟΕ.

Πρωταθλητής Νέων Ιππέων αναδείχθηκε ο Κώστας Ασημάκης του ΕΙΟ, που είχε την πιο σταθερή παρουσία στους πέντε αγώνες συγκεντρώνοντας συνολικά 90 βαθμούς και κερδίζοντας την 1η θέση και στον τελικό με 12 βαθμούς ποινής στις δύο ημέρες. Δεύτερος Πρωταθλητής ήταν ο Άγγελος Τουλούπης του ΙΟΜ με τον Baldwin με 83 βαθμούς και τρίτος Πρωταθλητής ο Πασχάλης Μπάλλας του IOC με τον Cash Z με 70 βαθμούς.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ζέτα Φούντα, με τον Andy φέτος, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια στην Κατηγορία Εφήβων καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον τελικό αγώνα και συγκεντρώνοντας στους πέντε αγώνες της περιόδου 174 βαθμούς. Νικητής του τελικού αγώνα και δεύτερος Πρωταθλητής ήταν ο Παναγιώτης Φραντζής επίσης του ΙΟΜS με τον Icar de la Lande με 158 βαθμούς, ενώ τρίτη Πρωταθλήτρια ήταν η Αλεξάνδρα Παράσχη με την Puma Girl με 149 βαθμούς.

Η Μαρίνα Θεοφανοπούλου έκανε την έκπληξη στην Κατηγορία Παίδων και με τη νίκη της στον τελικό αγώνα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια συγκεντρώνοντας συνολικά 163 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο περσινός Πρωταθλητής, Στέφανος Παπαγεωργίου με τον Baldessarini του ΑΙΟΒΑ, που ήταν τρίτος στον τελικό αγώνα, με συνολικά 154 βαθμούς και τρίτος Πρωταθλητής Ιωάννης Μαρινάκης του ΕΙΟ με τον Sympa de la Cour με τους ίδιους βαθμούς (αλλά είχε χειρότερη κατάταξη στον τελικό αγώνα.

Η Ζέτα Φούντα πρωταγωνίστησε και στην Κατηγορία Αμαζόνων κατακτώντας και τον τίτλο «Αμαζόνα 2010» χθες Σάββατο. Η αμαζόνα του IOMS ίππευσε την Blue Girl και παρά την 4η θέση στον τελικό αγώνα, συγκέντρωσε στους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος τους περισσότερους βαθμούς, 159. Δεύτερη στη βαθμολογία και τρίτη στον τελικό αγώνα ήταν η Καρίνα Κυπραίου του ΙΟΕ με τον Lempreur de Thurin με 140 βαθμούς και τρίτη στη βαθμολογία η Μαργαρίτα Δενδρινού με την Roxanne. Νικήτρια στον τελικό αγώνα ήταν η Νατάσσα Δαγκλή με τον My Star από τη Θεσσαλονίκη, που είχε τη μοναδική διπλή άπταιστη διαδρομή στους δύο γύρους.

Πρωταθλητής Όμιλος αναδείχθηκε ο Ιππικός Όμιλος Μεσογείων, που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στους πέντε αγώνες πρωταθλήματος της χρονιάς

Λω, Σκλαβούνου, Καπετάνου & Γεωργίτσου Πρωταθλήτριες 2010

Με την ανάδειξη των Πρωταθλητών Ιππικής Δεξιοτεχνίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τρίτη και προτελευταία ημέρα του Τελικού αγώνα Πρωταθλήματος, που διεξάγεται από την Πέμπτη στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Το σημερινό αγώνισμα freestyle έκρινε τους Πρωταθλητές στο ντρεσάζ στις κατηγορίες Ενηλίκων, Νέων Ιππέων και Εφήβων. Στην Κατηγορία Ενηλίκων η Κατερίνα Λω αναδείχθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα της Πρωταθλήτρια ιππεύοντας τον Largos 22 και συγκεντρώνοντας συνολικό ποσοστό από τις τρεις ημέρες 64,39. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η Χαρά Πουλή με τον Wandango με ποσοστό 62,73 και τρίτη η περσινή Πρωταθλήτρια Ελένη Μυράτ με τον Waiting Will με ποσοστό 61,05%.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων εύκολα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια η Κέλλη Σκλαβούνου με την Dynastie, που είχε τελικό ποσοστό από τα τρία αγωνίσματα 66,41%. Δεύτερη ήταν η Αναστασία Βερούτη με τον Davidoff με ποσοστό 60,91% και τρίτη η Ευαγγελία Κούπενου με τον Ihor με ποσοστό 52,87%.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Εφήβων η Ρέα Καπετάνου με την Gilbaeks Sika, που σημείωσε συνολικό ποσοστό 66,64%. Δεύτερη Πρωταθλήτρια Εφήβων ήταν η Ηλέκτρα Σταυρογιάννη με την Wendy με ποσοστό 62,91% και τρίτη η Αγγελική Βρεττού με τον Cogito με ποσοστό 61,86%.

Στην Κατηγορία Παίδων η εκπληκτική σημερινή εμφάνιση της Φωτεινής Γεωργίτσου του ΙΟΒ, από τα αουτσάιντερ της κατηγορίας, κατάφερε να της χαρίσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Παίδων ιππεύοντας τον Kolliante και έχοντας συνολικό ποσοστό από τις δύο ημέρες 64,82%. Μία ... ανάσα πίσω της με ποσοστό 64,81% ήταν η περσινή Πρωταθλήτρια Μαριάννα Μπάσδρα με τον Forever από την Κατερίνη και στην 3η θέση του πρωταθλητή ήταν η Δήμητρα Ιγγλέση με τον Solon Hit του ΕΙΟ με ποσοστό 64,71%.